forest villa


linkuri sponsorizate:

cu banii salvati in primul an, iti iei:

curs valutar:

contact:
Twitter Follow Follow on Twitter
e-mail: office@lasatdefumat.ro

Metode de renunţare la fumat

Exista mai multe metode diferite, care te pot ajuta sa renunti la fumat. Ai putea sa renunti pur si simplu, utilizand medicamente, sau chiar trecand prin hipnoza. Multi oameni au descoperit succesul cu aceste metode.


Te lasi pur si simplu
m-am lasat de fumat
Potrivit unui articol din New York Times, sa renunti la fumat este mai greu decat sa renunti la heroina. Nimic mai fals. Defapt nu stiu cum e sa renunti la heroina, dar stiu cum e sa renunti la fumat pur si simplu. Este una dintre cele mai usoare metode. Cei mai multi fumatori incearca aceasta strategie, oprirea din fumat pur si simplu, fara ajutorul medicamentelor, produselor pe baza de nicotina, tigari electronice, sau terapie. Pentru a reusi insa, trebuie sa descoperi de ce anume fumezi, si ce anume este tigara si respectiv fumatul. Articolele de pe acest site, te pot ajuta sa gasesti un raspuns la aceste intrebari.

Pentru a reusi sa scapi de fumat prin aceasta metoda, nu iti trebuie prea multa vointa. Trebuie doar sa iti doresti sa iesi din fumul care te invaluie.

De dependenta fizica scapi in termen de cateva zile. Nicotina paraseste organismul in proportie de 100% in doua-trei saptamani. Ramane doar sa mai scapi de obisnuinta. Asta depinde de tine cat va dura. Dupa ce reusesti nu trebuie sa uiti ca ai fost fumator, iar pentru a ramane asa, nu trebuie sa mai aprinzi niciodata o tigara.

Ce este frumos la aceasta metoda, este faptul ca reusesti sa renunti la fumat singur, asta iti da o bucurie si o satisfactie enorma in fiecare zi.
Pur si simplu te incarca cu energie si pofta de viata. In sfarsit te bucuri de faptul ca esti din nou nefumator.

Tigara electronica
tigara electronica
Tigara electronica este un dispozitiv utilizat pentru combaterea fumatului. Spre deosebire de celelalte metode, tigara electronica nu te priveaza de gestul de a fuma. Poti continua obiceiul fumatului, dar fara efectul nociv al tigarilor adevarate.


Produse ajutatoare pe baza de nicotina
plasturi cu nicotina
Terapiile de inlocuire a nicotinei, sunt menite sa te ajute sa-ti controlezi pofta de tigara si simptomele de sevraj, pe care le intampini atunci cand incerci sa te lasi de fumat , iar corpul tau nu mai primeste nicotina. Aceste produse, plasturi, guma de mestecat, etc. elibereaza controlat nicotina in organismul tau, fara sa fii expus efectelor nocive ale fumatului. Treptat, concentratia  de nicotina scade, si administrarea continua, pana cand organismul tau este eliberat de nevoia de nicotina.

Pentru a renunta la fumat, unii oameni au neaparata nevoie de un inlocuitaor pe baza de nicotina, altii nu au nevoie de nimic. Aceste produse, nu te scapa de dependenta psihologica ci doar de dependenta fizica. Puteti combina aceasta metoda cu o alta, dedicata dependentei psihologice.

Produsele ajutatoare pe baza de nicotina sunt:
- Plasture cu nicotina
- Guma de mestecat cu nicotina
- Spray nazal cu nicotina
- Inhalator cu nicotina
- Tablete cu nicotinaMedicamente
lasat de fumat medicamente
Exista doua medicamente principale impotriva fumatului, care se elibereaza pe baza de reteta: Zyban si Chantix. Uneori Zyban este utilizat impreuna cu terapia de inlocuire a nicotinei. Aceste medicamente pot fi prescrise numai de catre medic, si ca toate celelalte medicamentele, prezinta riscuri si efecte adverse. Care functioneaza mai bine? S-a realizat un studiu major de cercetare, in care participantii au primit Chantix, Zyban, si pilule placebo, de doua ori pe zi timp de trei luni. In plus fata de pastile, pacientii au primit brosuri continand informatii despre renuntatul la fumat si scurte sedinte de consiliere. Studiul a aratat ca atat Zyban cat si Chantix au fost mult mai eficace decat pastile placebo.

- Chantix - 44% au renuntat la fumat
- Zyban - 30% au renuntat la fumat
- pastile placebo - 17%  au renuntat la fumat


Indiferent de medicamentul folosit, acesta va fi mult mai eficient in combinatie cu alte forme de sprijin psihologic. Medicamentele impotriva fumatului nu sunt pastile magice, dar sunt niste instrumente care te ajuta sa iti indeplinesti angajamentul luat, acela de a nu mai fuma.

Terapia cu laser
laser lasat de fumat
Terapia cu laser este o metoda noua si controversata de tratament, pentru renuntarea la fumat. Mai este numita si terapie low-level laser sau terapia cu laser rece. Principiul de functionare este acelasi cu cel al acupuncturii, cu exceptia faptului ca, pentru a stimula centrii nervosi din corp, nu sunt folosite ace de acupunctura, ci fascicole laser. Tratamentul are rolul de a stimula eliberarea de endorfina in creier, care ajuta la atenuarea simptomelor de sevraj.

Raportul Cochrane, o analiza completa a numeroase studii de acupunctura, terapie laser si electro-stimulare, a concluzionat ca nu exista "nici o dovada clara ca ... terapia laser este eficienta pentru renuntarea la fumat."


Acupunctura
lasat de fumat
Practica antica chineza de acupunctura, presupune plasarea si stimularea unor ace extrem de subtiri, in anumiti centri nervosi ai corpului. Acesta metoda este utilizata pentru a te ajuta sa renunti la fumat, mai ales prin reducerea simptomelor de sevraj asociate cu lipsirea de nicotina. Aceste simptome sunt de obicei invocate, ca principalul motiv din care fumatorii nu reusesc sa renunte la fumat.

Cu toate acestea, unele dintre cele mai temeinice cercetari, sugereaza ca nu exista nici o dovada ca acupunctura functioneaza in renuntarea la fumat.

Hipnoza
renuntare la fumat
Hipnoza este un somn artificial provocat prin sugestie, in timpul caruia subiectul adormit este supus vointei hipnoterapeutului.
Sunt multi care cred ca hipnoza este un mijloc eficient de renuntare la fumat. Unele studii au sugerat ca hipnoterapia poate fi la fel de eficienta sau chiar mai eficienta decat,  metoda inlocuitorilor pe baza de nicotina.

Cu toate acestea, eficienta acestei metode in renuntarea la fumat nu a fost confirmata de catre comunitatea medicala.

 

Oricare ar fi metoda pe care o alegi, daca nu ai succes imediat, nu iti pierde curajul ci mai incearca. Prin incercari repetate, in cele din urma, vei scapa de acest obicei.sponsori si publicitate: